Озеленяване на дворове

Озеленяване на дворове е важна стъпка, която се включва в строителния план, за да се постигнат благоприятни условия за растеж на зелените Ви площи.

 

Озеленяването разкрасява и хармонизира атмосферата на Вашите имоти. Нашите клиенти остават приятно изненадани от приспособените решения, с уникален резултат, които им предлагаме.

Начален етап, озеленяване на двор

За да е качествено озеленяването, трябва да се предприемат действия за подготвянето на мястото. Започва се с изчистване от плевелна растителност, дънери и камани. Отпадъците се извозват към сметища.

Понякога се налага почвата да се обогати, често тя е жертва на боклуци, които увреждат минералния и състав. Понякога генетично изисква намеса, за да се облагороди за различните видове дървета, храсти и растителност.

Оформянето на терена е също толкова важно. В днешно време сме способни да създадем пространства с денивелация по наш изобр. Насипване на хумусна почва е сърцето на подготвянето на новото място.

Следва да се изберат местата и количеството на растителност, които са желани. Тук започва изкопаването и засаждането, което става през цялата година. Някои месеци с температури под нулата за изключение.

Заграждение

Едно правило, което се откроява, се отнася до коренното значение на градината, което е „заграждение„. Това е абсолютно критично в създаването на усещане за убежище и на усещане за себе си в прегръдките на природата.

Законът за значително заграждение казва, че се чувстваме затворени, когато вертикалният ръб на пространството е поне една трета от дължината на хоризонталното пространство, което обитаваме.

Вероятно извлечени от поведенчески психологически изследвания, това правило е едно от най-важните неща за научаване.

При затревяването на площта се използват различни видове цветя, за да се постигне красив пейзаж. Най-вече се взима решение за вида, според сезона. С някои изключения като луковичните цветни видове, които се засаждат една година по-рано, защото трябва да преседят под почвата.

 

 

озеленяване на дворове, ландшафтно проектиране, проектиране на дворове

Озеленяване на дворове

 

Екип по озеленяване

 

Зелените площи са важни за благоустройството на имота Ви. С нашите проекти взаимодействието с инфраструктурата, пейки, пространства за отдих и т.н., постига ново ниво.

Екипът на Зелена Концепция гарантира  професионална реализация на всяка идея, в унисон с най-новите тенденции в градинско-парковото изкуство. Без значение дали започваме от гола земя или градим и реновираме вече съществуващ ландшафтен дизайн, ние се стремим да пренесем вашата идея за градина на терена.

Годините практика и използването на най-качествени материали резултира в съвършено изграждане на дворове и градини. Повечето от растителността, която използваме, е с регионален произход, което е предимство както за градината, така и за околната среда.

Екипът по озеленяване на дворове работи с грижа и внимание към всеки детайл, за да реализираме пълния потенциал на външното пространство.

Засаждайки растителността ние се интересуваме не само от първото впечатление, което ще създаде градината, но и от бъдещия растеж на растителността. След завършване на проекта по озеленяване екипът ни ще обсъди с вас бъдещата поддръжка. Ще ви даде съвети за необходимите грижи, за да позволим на растенията да процъфтяват и да бъдат правилно поддържани през годините.

Обекти и орнаменти в градината

Докато елементите на дизайна и изборът на растения допринасят за това градината да придава чувство на комфорт и хармония, ограниченото използване на орнаменти играе еднакво важна роля при създаването на привлекателни и отличителни области в тази градина.

В същото време внимателно подбрани обекти подсилват многото настроения и чувства на различните части на градината. Така създават пространства, в които семейството и гостите ще искат да се забавляват.

Зелена Концепция ЕООД има дългогодишен опит както с озеленяване на дворове и градини. Така и с посаждане на растителност и изграждане на зелени площи на заведения, търговски обекти и обществени пространства.

Озеленяване на дворове – симетрия

 

Архитектурното образование ни запознава и с концепцията за „регулаторната линия“. Идеята е, че елемент от архитектурата (например врата, ограда на сградата, дори прозорец) чертаят граници. Също отличителен ландшафтен признак (видно дърво , съществуващ басейн) може да „генерира“ въображаема линия, която помага за свързването и организирането на дизайна.

 

Например, при озеленяването на един двор, се прожектират линиите на сградата в допълнение към градинското пространство. След това подреждаме басейна и дървената пешеходна пътека с тези линии.

озеленяване на дворове, 3D изображение на ландшафтно проектиране и визуализация

 

Резултатът е подреден и съгласуван пейзаж. „Регулираща линия“ писа великият архитект (и теоретикът) „Лорд Корбюзие“ е увереност срещу капризността … Тя придава на работата качеството на ритъма … Изборът на регулираща линия определя основната геометрия на произведението … . „

озленяване на външни пространства
озеленяване на дворове и градини

Озеленяване : основни предимства

    • През горещите месеци се поддържа по-ниска температура
    • Растителността задържа прахта от въздуха
    • Озеленяването пречиства въздуха
    • Нашето експертно мнение за вашата собственост