изграждане на детски площадки
child-girl-kid-12165 (1)

Изграждане и проектиране на детски площадки

Детските площадки са жизнено важни за правилното когнитивно, емоционално, физическо и социално развитие на децата. Освен безопасността при игра, другото важно нещо при проектиране и изграждане на детски площадки, кътове и съоръжения, е те да бъдат интересни на децата за игра. Ето защо ние от Зелена Концепция се стремим да създаваме различни и интересни детски игрови площи.

 

 

Екипът ни проектира и изгражда безопасни и съвременни детски площадки. Изработваме ги с повишено внимание, спазвайки всички изисквания. Дългогодишният ни опит в проектирането и планирането на детски съоръжения и кътове гарантира за качеството и безопасността на обекта. Спазваме и нормативната база и проектите ни отговарят на стандартите, описани в Наредба № 1 от 12.01.2009.

 

Реализираме темачитни детски площадки и предлагаме широка гама от цветове, фигури, елементи, различни видове безопасни настилки и растителност. Нашата мисия е децата да играят и да се забавляват в здравословна и интересна среда.

Препоръки  за детски площадки и игра, според проучване в Америка

Децата трябва да се упражняват най-малко един час на ден, според Центровете за контрол и превенция на заболяванията, по проучвания в САЩ. По-малко от половината от 6 до 11-годишните и само 8 процента от 12- до 19-годишните отговарят на този дневен дял.

Училищата спомагат за насърчаването на физическата активност, като делът й е до 40% от ежедневните нужди на детето.